Geef het gazon een opknapbeurt…

Door de relatief zachte maar natte winter hebben de gazons het over het algemeen moeilijk. Door de overvloedige regenval staan de gazons er geel bij. Ook hebben we dit jaar opvallend veel last van mos De grasperken kunnen dus beslist een opkikker gebruiken!!!

Eerst en vooral is nu het ideale moment  aangebroken om te gaan verticuteren (=ontmossen). We gaan best als volgt te werk, eerst het mos afdoden zodat het makkelijker uitgekamd kan worden. Het afdoden van het mos kan gebeuren met bijvoorbeeld Feramos, het is een middel dat zeer snel & effectief werkt en ook nog een mooie donkergroene tint geeft aan het gazon. Gebruik ZEKER geen ijzersulfaat om het mos af te doden, ijzersulfaat geeft roestplekken op klinkers, tegels & andere verharding en verzuurt ook de grond.

Het ontmossen op zich doen jullie best met een verticuteermachine, hiermee verwijderen we het mos maar ook de viltlaag die in de loop der jaren is opgebouwd.

Als er veel open plekken in het gazon ontstaan zijn na het ontmossen kan je gaan doorzaaien, gebruik hiervoor een speciaal ontwikkeld doorzaaimengsel.

Om een mooi, dicht en frisgroen gazon te krijgen moeten we ook het gazon op regelmatige tijdstippen gaan bemesten. In de lente gebruiken we een meststof met een iets hoger stikstofgehalte, hierdoor gaat het gazon terug optimaal hergroeien. De meststof bevat best ook nog wat magnesium & ijzer om een diepgroene kleur van het gras te krijgen. Floranid gazon en Nutrigreen zijn twee goede voorbeelden van voorjaarsmeststoffen voor het gazon.

Met vriendelijke groeten ,

Paul & Peter & Kevin
Tuincentrum bloemenhofke
0496/515312

Pin It on Pinterest

Share This