Meststoffen voor het gazon

Je gaat je plant bemesten als je wil dat ze gezond blijft of dat ze gemakkelijk en goed groeit.

Je doet dat door onze mestkorrels rond de plant te strooien, nooit in het hart ervan. De wortels reiken immers weg van de plant, op zoek naar water en voeding. Vervolgens haalt je plant essentiële voedingsstoffen uit onze mestkorrels, hetgeen haar minder vatbaar maakt voor ziektes en schimmels.

Bemesten doe je het best tussen einde maart en september, om de acht weken. Doe je dat niet, dan kun je ons resultaat niet evenaren, want met één of twee keer per jaar ga je er niet geraken. Meststoffen zijn immers wateroplosbaar. Daardoor zijn ze na acht weken uitgewerkt.

Los onze korrels niet op in een emmer water; zo maak je een concentraat. Je geeft je plant dan een overdosis van het product dat eigenlijk over een tijdspanne van twee maanden rustig hoort in te trekken.

We gebruiken sinds jaar en dag door onszelf samengestelde meststoffen voor bloeiende planten en groene planten. Omdat het toch 100% van ons is, kozen we bij de lancering voor iets inventiefs: om de afvalberg tegen te gaan boden we de meststoffen aan in gerecycleerde plastic Spaflessen. Met succes! Op den duur begonnen klanten hun eigen flessen mee te nemen. Geweldig toch?! Ik geloof dat het succes voor een deel ook te danken is aan de gemakkelijke dosering. Je draait de dop af, strooit wat korrels en maakt je handen niet vuil.

Hoewel een goed gebruik van meststoffen cruciaal is, moet je voor een maximaal effect de planten op tijd water geven in hun vruchtbaar bedje dat wij creëren met uitgewassen kokosvezel voor alle potplanten en terrasplanten. Het gaat hier meer bepaald om een uitgewassen kokosvezel van eigen samenstelling. Het resultaat mag er echt wel zijn: schitterende planten waar je gegarandeerd trots op bent.

Het is belangrijk dat je de planten blijft bemesten na de langste dag op 21 juni. Dit geldt zeker voor de bloeiers. In de maanden ervoor groeit alles heel snel. Maar dan bereikt de zon haar hoogste punt (21 juni) waarna de natuur zich heel langzaam begint voor te bereiden op de herfst en de winter. De samenstelling van onze meststoffen is daarom aangepast aan elk seizoen; zo voldoet het ten alle tijde aan de behoeftes van de plant.

Als je bv. in het najaar teveel stikstof zou geven aan de plant, gaat ze te veel bladgroen produceren. Dat stimuleert op zijn beurt de groei, waardoor je uitlopers krijgt. Deze sterven dan af bij de eerste winterkou. Het is een kwestie van de juiste meststoffen te gebruiken in het juiste seizoen. Daarom passen wij de meststoffen aan, aan elk seizoen zodat de plant optimaal kan groeien. Daarom gaan we wel voldoende fosfor en kalium toedienen voor een mooie bloemvorming.

Bekijk ook de andere berichten van Pauls blog

2018-07-28T10:49:28+01:00